Δωρεάν Προγράμματα

  

Παρουσιάζουμε δημοφιλή δωρεάν πρόγραμματα και συνδέσμους για να τα αποκτήσετε. 

Είναι μια πολύ καλή εναλλακτική λύση έναντι άλλων εμπορικών εφαρμογών.

 

Explore distance learning resources for schools affected by COVID-19

5 Δωρεάν πλατφόρμες για διαδικτυακή διδασκαλία

Browsers

Mozilla FirefoxΕίναι ένας ελεύθερος και ανοικτού κώδικα φυλλομετρητής. Διαθέτει φρέσκια, νέα σχεδίαση, με αναβαθμισμένη ασφάλεια και καλή ταχύτητα. 

Google Chrome Είναι ένα πολύ καλό πρόγραμμα περιήγησης που συνδυάζει τη λιτή σχεδίαση με την εξελιγμένη τεχνολογία για πιο εύκολη, γρήγορη και ασφαλή χρήση του διαδικτύου. 

Opera Web browser : Νορβηγικός browser βρίσκεται ήδη σε μεγάλη ανάπτυξη. Απόλυτη προστασία προσωπικών δεδομένων.

Apple Safari : Από την apple για windows , ένα προηγμένο πρόγραμμα περιήγησης. 

 Υπηρεσίες online αποθήκευσης 

dropbox:  Μπορείτε να αποθηκεύσετε αρχεία και φακέλους σε servers στο internet και αν επιθυμείτε να τα μοιράσετε με άλλους χρήστες.

Είναι μια υπηρεσία απλή στην χρήση της και  υποστηρίζει συγχρονισμό μεταξύ τον αρχείων και φακέλων που έχετε στον υπολογιστή σας.

 Εφαρμογές VOIP

Skype : μια εξαιρετικά δημοφιλής εφαρμογή  μέσω της οποίας προσφέρεται η δυνατότητα τηλεφωνίας μέσω Internet (Voice Over IP), παρακάμπτοντας τις κλασσικές γραμμές και χρεώσεις του ΟΤΕ.

Yποστηρίζει  άμεσα μηνύματα, οι φωνητικές κλήσεις και οι βιντεοκλήσεις, ακόμα και ομιλία με πολλά άτομα μαζί.  

Χρειάζεστε : ακουστικά, μικρόφωνο και  (προαιρετικά) κάμερα (βίντεο κλήση). (ενσωματωμένα στους περισσότερους υπολογιστές κυρίως laptop)

Free Antivirus

Avast Free Antivirus : ικανό να εντοπίζει τους περισσότερους ιούς, worms και trojans. Με μόνιμο σύστημα ενημέρωσης. 

Microsoft Security Essentials : προστασία σε πραγματικό χρόνο, αποτρέποντας το κακόβουλο λογισμικό. Εγκαθίσταται εύκολα και διατηρείται πάντα ενημερωμένο. 

AVG Antivirus Free : εντοπίζει και διαγράφει όλων των ειδών τις ηλεκτρονικές απειλές, τους ιούς και τα spyware. Με μόνιμο σύστημα ενημέρωσης. 

Avira Free Antivirus : γρήγορο, ικανό, αξιόπιστο , καταναλώνει ελάχιστους πόρους και ενημερώνεται αυτόματα.

Συντήρηση και καθαρισμός

CCleaner : εργαλείο καθαρισμού για όλους τους υπολογιστές. Αφαιρεί τα περιττά κατάλοιπα και τα άχρηστα ίχνη των εφαρμογών. Καθαρίζει τα προγράμματα περιήγησης, τις εγγραφές στο μητρώο που δεν χρειάζονται πια ή είναι κενές.

Εφαρμογή Απομακρυσμένου Έλεγχου Υπολογιστή

TeamViewer : Mε το TeamViewer ο απομακρυσμένος έλεγχος υπολογιστή (remote desktop) μπορεί να γίνει ακόμα και από άτομα με μηδενικές τεχνικές γνώσεις. Είναι εύκολο στην εγκατάσταση και τη χρήση, με υψηλό επίπεδο ασφαλείας, και δωρεάν για μη επαγγελματική χρήση. Εγχειρίδια χρήστη

Εκτελέσιμο για Windows