• .

  • .

  • .

  • .

Copyright 2022 - noc panteion by xtval
ukbinaryoptions.net/Finpari Bonus Codes

FAQs

Συχνές ερωτήσεις για τη χρήση MS Teams - Φοιτητές/τριες-συμμετέχοντες/ουσες-επισκέπτες/τριες

 

- Είσοδος

Αυτός ο λογαριασμός Microsoft δεν υπάρχει. Εισαγάγετε διαφορετικό λογαριασμό ή αποκτήστε έναν νέο.

Όταν κατά την είσοδο λαμβάνετε το παραπάνω μήνυμα, σημαίνει ότι έχετε κάνει πολλές αποτυχημένες προσπάθειες εισόδου και στο browser έχετε αρκετά παράθυρα ανοιχτά με διαφορετικούς λογαριασμούς ανοιχτούς.

Για να ξεπεραστεί το πρόβλημα, θα πρέπει να κάνετε αποσύνδεση από άλλους λογαριασμούς να επανεκινήσετε τον browser με ανοιχτό μόνο τον ιδρυματικό σας λογαριασμό. Επίσης προτείνεται να αλλάξτε τις ρυθμίσεις στον Browser και να ενεργοποιήστε την επιλογή "Να επιτρέπεται στους ιστότοπους να αποθηκεύουν και να διαβάζουν δεδομένα cookies", οδηγίες στον κάτωθι σύνδεσμο:

Το Microsoft Teams έχει κολλήσει σε ένα βρόχο σύνδεσης στον Browser

 

- Contact your admin or try a different email  δεν αναγνωρίζει το λογαριασμό

(Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΟΔΗΓΙΑ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ ΩΣ ΜΕΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ/ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ/ΟΥΣΑ)

Πάντα επιλέγετε να κάνετε είσοδο με το web app του teams δηλ. με το browser και όχι με την desktop εφαρμογή,

Προσοχή στις οδηγίες! Αναφέρεται η χρήση της web πλατφόρμας!

ΔΕΝ επιλέγετε "open your teams app"

Δεν κάνετε εγκατάσταση της εφαρμογής των Windows Teams 

Στις κάτωθι εικόνες φαίνεται η επιλογή μετά το "cancel" στο pop-up παράθυρο και στη συνέχεια  " Use the web app" ή “Continue on this browser..."  ή "Συνέχεια σε αυτό το πρόγραμμα... ".

          

  Σημαντικό!!! θα πρέπει να έχετε ανοιχτό το ιδρυματικό σας email <This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.>, στον Browser που θα συμμετάσχετε στη σύσκεψη teams (στον ίδιο Browser). Δε θα λαμβάνετε τον verification code από κινητό και θα κάνετε είσοδο από browser ή το αντίστροφο(ή από διαφορετικούς browsers). Για να αποφύγετε τυχόν προβλήματα, προτείνεται η συμμετοχή να γίνεται από το λινκ της πρόσκλησης που έχετε λάβει στον ιδρυματικό σας λογαριασμό.

 

Δεν έχω παντειακό email

Οι προπτυχιακοί φοιτητές έχουν ιδρυματικό email : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές για να αποκτήσουν email : ΑΙΤΗΣΗ

 

Ποιό email θα εισάγω να παρακολουθήσω την τηλεδιάσκεψη;

Ανάλογα τον τρόπο που ο καθηγητής έχει δημιουργήσει την ομάδα φοιτητών του μαθήματος και τα links των διασκέψεων:
 
1. Η διάσκεψη έχει σχεδιαστεί ως δημόσια: με την επιλογή του link που δίνεται από τον διδάσκοντα η παρακολούθηση - συμμετοχή είναι αυτόματη και δεν χρειάζεται καμία ταυτοποίηση.
 
2. Η διάσκεψη έχει σχεδιαστεί για κλειστή ομάδα, με χρήση των emails των φοιτητών στο eclass: θα εισάγετε το email που έχετε δηλώσει στο eclass (εκείνο όπου παραλάβατε την ειδοποίηση της διάσκεψης) και είτε θα σας ζητηθεί να εισάγετε τον κωδικό σας, είτε θα παραλάβετε στο ίδιο email έναν αριθμητικό κωδικό που θα εισάγετε στο πλαίσιο που θα παρουσιαστεί [σημείωση: μπορεί το email που περιέχει τον κωδικό να καταλήξει στο φάκελο spam]. Στη συνέχεια θα επιλέξετε "PANTEION UNIVERSITY - Eπισκέπτης" και θα έχετε πρόσβαση σε κάθε ομάδα στην οποία σας έχουν προσθέσει οι καθηγητές. Είσοδος σε  μαθήματα για φοιτητές που έχουν προστεθεί ως μέλη με τον ιδρυματικό τους λογαριασμό(@edu.panteion.gr).
Οι παρούσες οδηγίες είναι ενδεικτικές, γιατί υπάρχει περίπτωση η ομάδα να δημιουργήθηκε άλλη μέθοδο. Επικοινωνήστε απευθείας με τον διδάσκοντα.
 
 

- Όταν πατάμε το λινκ που μας δόθηκε από τον διδάσκοντα, το email δεν γίνεται δεκτό, και μας ζητείται να συνδεθούμε με παντειακή email διεύθυνση. Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση;

Αυτό σημαίνει ότι το link έχει δημιουργηθεί με βάση άλλες οδηγίες (π.χ. για εσωτερικό προσωπικό). Ειδοποιήστε τον διδάσκοντα για το πρόβλημα (οι κατάλληλες οδηγίες βρίσκονται εδώ) .

  

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: αν δεν βρείτε την απάντηση στην απορία ή το πρόβλημά σας, μπορείτε να απευθύνετε email στην ηλεκτρονική διεύθυνση This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.με την παράκληση να τηρηθούν οι συστάσεις που αναφέρονται στην σελίδα με τις οδηγίες, στην παράγραφο "Email για υποστήριξη χρηστών".

Σύντομη περιγραφή του έργου των τμημάτων της Διεύθυνσης

ΤΜΗΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

Αποστολή του Τμήματος είναι : 

Η εποπτεία & διαχείριση της λειτουργίας του δικτύου επικοινωνιών (τηλεφωνικό δίκτυο και δίκτυο δεδομένων), την υποστήριξη & διαχείριση του εξοπλισμού (υλικό & λογισμικό ), την υποστήριξη  περισσότερων  των 20.000 μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας (ακαδημαϊκό & διοικητικό προσωπικό, καθώς προπτυχιακούς , μεταπτυχιακούς & διδακτορικούς φοιτητές) .

Διευθυνσιοδότηση Υπολογιστών και ιστοσελίδων  (dns).

Δημιουργία , διαχείριση , υποστήριξη του ιστότοπου του τμήματος.

Διαχείριση χρηστών στη Διαύγεια. 

Υποστήριξη – συντήρηση – διαχείριση εφαρμογών στο δίκτυο Internet (ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, εφαρμογή απομακρυσμένης πρόσβασης μόνο κέντρου διαχείρισης δικτύου(NOC), μεταφορά αρχείων (FTP), υπηρεσίες Ενδιάμεσου (proxy) των Servers δικτύου εφαρμογών του Πανεπιστημίου και Internet. 

Φιλοξενία των ιστοσελίδων των τμημάτων (Web Hosting). 

Παρακολούθηση αναγκών και αποθεμάτων υλικού Πληροφορικής,  τήρηση αρχείου εξοπλισμού και υλικού Πληροφορικής , διαχείριση και ανακύκλωση παλαιού ηλεκτρονικού υλικού Πληροφορικής

Έκδοση προδιαγραφών για ανάγκες εξοπλισμού Πληροφορικής σε Hardware και Software του Παν/μίου. (Έκδοση προδιαγραφών για εξοπλισμό & λογισμικό). Έκδοση προδιαγραφών για ανάγκες μηχανογραφικών αναλωσίμων.

 

Αξιολόγηση Τεχνικών Χαρακτηριστικών σε Διαγωνισμούς Πληροφορικής. (Τεχνική αξιολόγηση προσφερόμενου εξοπλισμού Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο.)Αξιολόγηση συστημάτων υλικού και λογισμικού.

ΤΜΗΜΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ & ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ

Αποστολή του Τμήματος είναι : 

Η εκμετάλλευση και συντήρηση μηχανογραφικών εφαρμογών μισθοδοσίας προσωπικού και φοιτητολογίου.

Συγκεκριμένα την ανάλυση, σχεδιασμό, ανάπτυξη και συντήρηση του πληροφοριακού συστήματος «Φοιτητολόγιο»

(προπτυχιακά-μεταπτυχιακά-μέλη ΔΕΠ), διαχείριση και συντήρηση στατιστικών στοιχείων του Πανεπιστημίου.

Η διαχείριση των web εφαρμογών (ηλεκτρονική βαθμολόγηση διδασκόντων, ηλεκτρονική δήλωση-αναλυτική βαθμολογία φοιτητών),

υποστήριξη και συντήρηση εφαρμογών και υλικών του Πανεπιστημίου αλλά και την εκπαίδευση του προσωπικού στην χρήση τους.

 

Υποστήριξη-συντήρηση βλαβών υλικού και λογισμικού.

ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΗΣ & ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

Αποστολή του Τμήματος είναι : 

Συντονισμός και χρήση Τηλεδιασκέψεων.    

Συντονισμός και κατανομή Αιθουσών Διδασκαλίας.

Παρακολούθηση καλής λειτουργίας των εργαστηρίων Η/Υ.    

Σχεδιασμός των εφαρμογών για τις διοικητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες του πανεπιστημίου και μελέτη των προβλημάτων που τυχόν ανακύπτουν.

Ενημέρωση, εκπαίδευση και στήριξη προσωπικού και φοιτητών στη χρήση και εκμετάλλευση των δικτύων.

Διοργάνωση σεμιναρίων και η έρευνα και ο σχεδιασμός για χρήση νέων τεχνολογιών.

Έκδοση προδιαγραφών για προμήθεια μηχανογραφικού εξοπλισμού.

 

Επίλυση παρουσιαζομένων προβλημάτων σε Hardware και Software.

f t g m