Accessibility Tools

Αλλαγή του κωδικού πρόσβασης (mail - password)

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο @panteion.gr

Έχοντας κάνει είσοδο στο λογαριασμό του Παντείου και επιλέγοντας το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά (το χρησιμοποιείτε για να κάνετε αποσύνδεση), ανοίγει ένα menu και επιλέγετε « ο λογαριασμός μου».

 Στη συνέχεια από το αριστερό menu (μπλε πλαίσιο ) διαλέγετε «ασφάλεια και προστασία προσωπικών δεδομένων. Δεξιά, πρώτη επιλογή για αλλαγή του κωδικού πρόσβασης.

 Όταν την επιλέξετε εμφανίζεται η φόρμα που μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης στο mail σας.

                                    Με print screen εδώ.

ή 

Έχοντας κάνει είσοδο στο λογαριασμό του Παντείου και επιλέγοντας  το γρανάζι που βρίσκεται πάνω δεξιά στην οθόνη, έχετε το  menu των ρυθμίσεων.

 Διαλέγετε τις <Επιλογές>

 Από την φόρμα που εμφανίζεται στο δεξί μέρος διαλέγετε <Αλλαγή του κωδικού πρόσβασής σας>

 Στη συνέχεια χρειάζεται να ξανακάνετε είσοδο.

 Όταν ολοκληρώσετε την είσοδο στο λογαριασμό σας εμφανίζεται η φόρμα που μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης στο mail σας.

                                    Με print screen εδώ.

 

Συμβουλές 

Το πιο συχνό λάθος είναι να επιλέγουμε συνηθισμένες λέξεις ή φράσεις τις οποίες τις θυμόμαστε μεν εύκολα, αλλά είναι εξίσου εύκολο να τις μαντέψει και ένας επίδοξος χάκερ.

Υπάρχουν τρεις απλές συμβουλές που μπορούμε να ακολουθήσουμε, σύμφωνα με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, για να ενισχύσουμε την ασφάλεια του password μας. Πρώτον, ο κωδικός μας θα πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 8 χαρακτήρες. Δεύτερον, θα πρέπει να είναι αναμεμειγμένος με πεζά και κεφαλαία γράμματα, αριθμούς και κάποιους ειδικούς χαρακτήρες όπως (!@#$%^&*,;"). Τρίτον, χρησιμοποιούμε φαντασία στην επιλογή των λέξεων∙ είναι σημαντικό να μην είναι μια συνηθισμένη λέξη που μπορεί να υπάρχει στο λεξικό. Μπορούμε, π.χ. να επιλέξουμε μια φράση και να μην την χρησιμοποιήσουμε αυτούσια, αλλά να πάρουμε τα πρώτα γράμματα από την κάθε λέξη της φράσης και να δημιουργήσουμε μια νέα λέξη, την οποία όμως θα τη θυμόμαστε εύκολα και θα είναι δύσκολο να τη μαντέψει κάποιος άλλος. Ένα παράδειγμα: από τη φράση «Mou aresoun poli ta lazania me saltsa» δημιουργούμε τον κωδικό «Maptlms», βάζουμε στη μέση και στο τέλος ειδικούς χαρακτήρες ή αλλάζουμε κάποιους όπως το «a» σε «@» και έχουμε έτσι έναν ισχυρό κωδικό «Μ@ptlms%».

Ακόμα, όμως, και αν έχουμε επιλέξει το τέλειο password, δεν πρέπει να εφησυχάζουμε για την ασφάλεια της ηλεκτρονικής μας επικοινωνίας, γιατί τις περισσότερες φορές δεν τίθεται μόνο θέμα υποκλοπής των στοιχείων μας αλλά οι επιτήδειοι προσπαθούν μέσα από το λεγόμενο "phishing" να μας παρασύρουν ώστε να δώσουμε μόνοι μας τον κωδικό μας.